Tekenen met je oren

Wat is dat nu voor gekke opdracht? Tekenen met je oren!

Ja hoor dat kan best, en een kliederboel of vieze oren krijg je er niet eens van.
De kunst is luisteren….

Voor dat we gingen tekenen las ik het verhaal voor van de prinses op de erwt. Daarna zette ik ook nog eens hetzelfde verhaal op vanaf een luister cd. Tijdens het luisteren kunnen de kinderen al bedenken wat ze uit het verhaal willen gaan tekenen, en door het verhaal twee keer te horen pikken ze het nog veel beter op.


Het resultaat is heel verschillend. Natuurlijk werd het kasteel getekend, met heftige onweersbuien op de achtergrond. En ook de prinses met het water dat uit het haar drupte sprak tot de verbeelding. En ook werd er aan de prins gedacht, die zat immers bij de haard en keek uit het raam. Die vlammen tekenen is trouwens wel erg moeilijk! En wat hoorden we nog meer? De erwt die verstopt werd onder 10 matrassen en 10 dekens. En aan het einde van het verhaal komt de erwt onder een stolp en wordt weggezet in het raritetien kabinet.

 


Zo kan iedereen bij elk verhaal zijn eigen tekening maken. Je kunt natuurlijk ook een eigen verhaal vertellen, of een omgeving beschrijven maar zelf ben dol op sprookjes,. Die spreken immers ook  tot de verbeelding en alles is mogelijk in de fantasie wereld.

Maak er wat van!
*Suze*

 

Gemaakt door kinderen van 9-11, groep 6/7

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial